Dissabte a les 6 de la tarda la solidaritat té una cita al Teatre Kursaal de Manresa, en el concert que acollirà dins el marc del projecte “Caravana Musical per la Pau”, dins dels actes de la Llum.
El projecte pretén que la música soni més fort que les armes, portant instruments i tècnics en educació musical als nens i nenes sirians refugiats al Líban. El projecte té tres fases. La primera s’està executant ara mateix, la recollida d’instruments i la cerca de voluntaris que viatgin al Líban. En la segona fase es buscaran els recursos econòmics per tirar endavant el projecte i, finalment, es vol fer un macroconcert a Catalunya per tal de mostrar el que els nens han après durant aquest projecte. L’execució d’aquestes accions s’allargarà fins al 2020, amb un pressupost total de més de 400.000 euros que s’han d’anar aconseguint a través de diferents accions, donacions i subvencions.
La Caravana Musical per la Pau està impulsada per l’Associació de Treball d’Atenció a les Persones i un dels seus impulsors, va ser, precisament, Joan Babeli, un sirià instal·lat a Catalunya des del 1980, que vol donar un bri d’esperança als menuts que es veuen obligats a abandonar casa seva i buscar refugi a causa de la guerra que es viu al seu país.
El concert serà conduït i amenitzat pel mestre de cerimònies i membre històric de pallassos sense fronteres, Jordi Pesarrodona i comptarà amb la participació de diverses formacions provinents d’arreu, com l’Escola de Música d’Artés, el pianista Ralph Zurmünle o la soprano Begoña Alberdi, a més de la participació especial de Sor Lucía Caram.
Les entrades per al concert de dissabte a les 6 de la tarda tenen un preu de 12 euros i els beneficis es destinaran a la “Caravana Musical per la Pau”.

Publicat Canal Taronja