El teatre Kursaal de Manresa va acollir dissabte a la tarda el concert solidari que dóna el tret de sortida al projecte “Caravana Musical per la Pau”.
El mestre de cerimònies i membre històric de pallassos sense fronteres, Jordi Pesarrodona va ser l’encarregat de conduir el concert, tot posant tocs d’humor, però sobretot, de solidaritat i comprensió vers els refugiats, ja que el projecte pretén que la música soni més fort que les armes, portant instruments i tècnics en educació musical als nens i nenes sirians refugiats al Líban.
El acabat de estrenar president de l’Associació Catalana de Municipis, David Saldoni, no es va voler perdre aquest acte solidari i va aprofitar l’ocasió per fer costat a Jordi Pesarrodona, que va citar a declarar per un presumpte delicte de desobediència.
La Caravana Musical per la Pau està impulsada per l’Associació de Treball d’Atenció a les Persones i un dels seus impulsors, va ser, precisament, Joan Babeli, un sirià instal·lat a Catalunya, concretament a Artés, des del 1980, que vol donar un bri d’esperança als menuts que es veuen obligats a abandonar casa seva i buscar refugi a causa de la guerra que es viu al seu país.
El concert va comptar comptarà amb la participació de diverses formacions provinents d’arreu, com l’Escola de Música d’Artés, el pianista Ralph Zurmünle o la soprano Begoña Alberdi, a més de la participació especial de Sor Lucía Caram.

Publicat a Canal Taronja