Mòduls Alfabetització

Mòduls Alfabetització per a persones migrades

Els mòduls d’alfabetització des de l’any 2016 a l’ATAP els estem duent a terme, ho fem tant de manera presencial com online, a través de l’app jitsi meet. Tot això és possible gràcies a l’ajuda de la Generalitat de Catalunya amb diferents programes de subvencions i ajudes per poder arribar a aquelles persones que no tenen la xarxa i la facilitat per dur-los a terme, ho fem amb persones alfabetitzades o no, primer els hi ensenyem a fer funcionar el telèfon mòbil, descarragant l’aplicació i de dilluns a divendres es fan les classes virtuals de català.

Des de l’any 2020 arrel de la pandèmia hem arribat a un total de 600 persones de tot Catalunya, i previsió de poder arribar durant aquest 2022 a un total de 400 persones més.

Col.laborem amb Consells Comarcals, Ajuntaments, Serveis d’Assistència Municipals, Serveis Territorials, Instituts, … per tal d’arribar al màxim nombre possible de persones que duguin a terme aquests mòduls que estan dins el Servei de Primera Acollida per persones migrades, obtenint un cop finalitzat el curs el certificat d’assistència del mateix.

Per més informació podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a atap.calders@gmail.com o bé al telèfon 628662274 (la persona de contacte és la Mireia).

La Caravana Musical per la Pau present a la Fira de Consum Responsable

El passat dijous 3 de gener vàrem participar amb la col.laboració de El Mercat Social a la Fira de Consum Responsable a Plaça Catalunya, de Barcelona i així presentar el projecte Caravana Musical per la Pau amb el nostre Instrumentari i la creació de Tambors per a tots aquells nens i nenes que volen participar.

 

 

ATAP a la Festa Major de la Mercè 2018

Amb motiu de la Festa Major de la Mercè 2018, l’ATAP, estarem presents a l’espai de l’associacionisme, una oportunitat en què les entitats podem mostrar el que som i el que fem per la ciutadania.

Concert solidari Caravana Musical per la Pau – Canal Taronja

 

El teatre Kursaal de Manresa va acollir dissabte a la tarda el concert solidari que dóna el tret de sortida al projecte “Caravana Musical per la Pau”.
El mestre de cerimònies i membre històric de pallassos sense fronteres, Jordi Pesarrodona va ser l’encarregat de conduir el concert, tot posant tocs d’humor, però sobretot, de solidaritat i comprensió vers els refugiats, ja que el projecte pretén que la música soni més fort que les armes, portant instruments i tècnics en educació musical als nens i nenes sirians refugiats al Líban. (més…)

Presentació concert solidari Kursaal de Manresa – Canal Taronja

Dissabte a les 6 de la tarda la solidaritat té una cita al Teatre Kursaal de Manresa, en el concert que acollirà dins el marc del projecte “Caravana Musical per la Pau”, dins dels actes de la Llum.
El projecte pretén que la música soni més fort que les armes, portant instruments i tècnics en educació musical als nens i nenes sirians refugiats al Líban. El projecte té tres fases. La primera s’està executant ara mateix, la recollida d’instruments i la cerca de voluntaris que viatgin al Líban. En la segona fase es buscaran els recursos econòmics per tirar endavant el projecte i, finalment, es vol fer un macroconcert a Catalunya per tal de mostrar el que els nens han après durant aquest projecte. L’execució d’aquestes accions s’allargarà fins al 2020, amb un pressupost total de més de 400.000 euros que s’han d’anar aconseguint a través de diferents accions, donacions i subvencions. (més…)

Música per retornar la il·lusió als infants sirians – Nació Digital

Música per retornar la il·lusió als infants sirians; la llavor del canvi que es plantarà al Kursaal

L’Associació de Treballs d’Atenció a les Persones, juntament amb el Consell de l’Advocacia Catalana, han organitzat un concert benèfic per tirar endavant una Caravana Musical per la Pau

Fa més de tres anys que milions de persones van haver de fugir de casa seva a causa de la guerra imperant en el seu país. L’any 2015, aquests centenars de milers d’individus anònims protagonitzaven portades de diaris, capçaleres de telenotícies i reportatges de profunditat. Però sembla que els ciutadans que vivim en aquesta part del primer món ja ens hem acostumat a la realitat d’aquesta gent. Una realitat dura, crua, grisa, dolorosa i molt incerta. (més…)

Volem portar la música als nens i nenes sirians refugiats al Líban – El Punt Avui

ATAP (Associació de Treballs d’Atenció a les Persones) promou un concert per recollir fons per al projecte Caravana Musical per la Pau que vol que “la música soni més fort que les armes”. Serà aquest dissabte al Kursaal de Manresa

Entrevista a Marcel·lí Esquerré, president de l’Associació de Treballs d’Atenció a les Persones (ATAP) que promou una Caravana musical per la pau.

El Kursaal de Manresa serà escenari dissabte 17 de febrer d’un concert solidari que organitza l’ATAP conjuntament amb el Consell de l’Advocacia de Catalunya i que tindrà el suport de sor Lucía Caram. Els 12 euros de l’entrada es destinaran a portar música als infants sirians refugiats al nord del Líban. Es pot trobar tota la informació del projecte a www.atap.cat. (més…)